Reklama
 
Blog | Radovan Dluhý-Smith

Pandemie už dávno není o veřejném zdraví … je o snaze zničit demokracii

Vnímáme-li globální pandemii v kontextu a historických souvislostech, pochopíme, že je výsledkem korupce státní a korporátní moci a snahou o vytvoření totalitních společností.

Donucovací a motivační strategie k očkování proti covidu-19 stupňují absurditu pandemických opatření.

Oficiální statistiky a výzkumy z Velké BritánieSpojených států, SingapuruIslanduMalty či Izraele přece demonstrují, že očkovaní přenáší virus stejně jako lidé bez vakcinace. V nejvíce proočkovaných zemích dochází k nárůstu nakažených. Materiál izraelského ministra zdravotnictví dokonce ukazuje, že mezi hospitalizovanými jsou nyní především očkovaní. To potvrdil i ředitel nemocnice v Izraeli, dr. Kobi Haviv, který začátkem srpna sdělil, že „85-90 % hospitalizovaných jsou očkované osoby.“

Pokud očkování proti covidu-19 nezabrání šíření infekce, proč státy nutí občany do plošného očkování? Proč se zavádí covidové pasy? Proč vystavujeme děti riziku experimentální vakcíny, když jejich úmrtnost na covid-19 je prakticky nulová? A průměrná míra úmrtnosti na světě je dle analýzy Stanfordské univerzity cca 0,15 %. Co se to děje? Proč se pokračuje v nesmyslných pandemických opatřeních? Copak se vlády úplně pomátly?

„Jde vlastně o korporátní puč,“ varovali minulý rok někteří odborníci při schvalování kompenzačních pandemických balíčků centrálních bank. Podle nich potečou peníze především korporacím a obchodním elitám. A měli pravdu. Za poslední rok vzrostlo ve světě bohatství miliardářů o 5 bilionů dolarů na neuvěřitelných 13 bilionů dolarů. Svět má nyní 2700 miliardářů, což je o 700 více než minulý rok. Polovina miliardářů pochází ze Spojených států a Číny. Nerovnost nabírá ve světě extrémních čísel. Podle roční zprávy organizace Credit Suisse z roku 2020 vlastnilo 56 lidí takřka polovinu světového bohatství!

A samozřejmě se nebohatne jen z kompenzačních balíčků. Z pandemie také profitují výrobci testovacích pomůcek, roušek či vakcín. Plošné očkování proti covidu-19 přináší obrovské zisky především farmaceutickým firmám. I díky tomu, že od osmdesátých let mají např. ve Spojených státech v případě nežádoucích účinků vakcín imunitu před zákonem.

„Podvodné ekonomiky odkloňují bohatství bohaté elitě, která se v luxusu veze na vlně pandemie. Naopak ti, kteří byli v předních liniích pandemie – zaměstnanci v obchodech, zdravotníci a malí prodejci -, nyní stěží zaplatí účty a základní potraviny,“ sdělila Gabriela Bucher, výkonná ředitelka známé rozvojové nadace Oxfam International.

2019 byl rokem celosvětových protestů. Lidé na všech kontinentech demonstrovali proti nerovnosti, bezpráví a korupci. Proti korupčním skandálům a finančním podvodům korporací, bank a globálních elit. Panamské dokumenty, papíry o daňových rájích či manipulace kolem bankovní sazby Libor jsou příklady podobných kauz v řádu stovek miliard dolarů.

Mohla by globální pandemie opravdu posloužit elitám k převzetí politické moci ve světě? Je současný vojenský lockdown v Austrálii předzvěstí globální dystopické budoucnosti?

„V rámci plánované digitalizace měny získají centrální banky absolutní kontrolu nad tím, jak lidé utrácí peníze,“ tvrdí Agustín Carstens, generální manažer Banky pro mezinárodní platby BIS.

Již padesát centrálních bank zahájilo kroky k implementaci této globální finanční transformace. Jeho součástí bude i covidový pas, který kromě lékařských informací bude obsahovat osobní a finanční detaily. Bude to taková digitální peněženka, s kterou budete moci zaplatit účty, pronajmout si auto, či přihlásit se na sociální sítě.

Digitalizace měny se zavádí v rámci tzv. Velkého resetu a Čtvrté průmyslové revoluce. Samozvaným odborníkem na tyto celospolečenské změny je šéf Světového ekonomického fóra, Klaus Schwab. V jedné ze svých knih Schwab popisuje možnosti nových technologií takto: „Ty se budou schopny nabourat do naší mysli, číst naše myšlenky a ovlivnit naše chování. Rozhodovat se bez našeho vlivu a nad možnostmi našeho chápání.“ Člověk může být díky technologiím identifikován podle tepu srdce, sdílí Schwab na Twitteru.

Podle harvardské profesorky Shoshany Zuboff však člověk v rámci této transformace ztratí možnost svobodného rozhodování a stane se otrokem obchodních zájmů pár desítek firem. Podle jejího výzkumu korporace jako Google, Amazon či Facebook aktuálně využívají lidské myšlení, pocity a zkušenosti jako volně dostupné suroviny pro skryté obchodní praktiky vytěžování dat, predikce chování a prodeje. A po vzoru kreditního systému v Číně mohou nové moderní technologie brzy posloužit jako nástroj k vytvoření globálního totalitního systému.

A nejde o dalekou budoucnost. Farmaceutické, technologické, těžební, zbrojní a další korporace jsou nyní stejně mocné jako vlády, možná mocnější. Když srovnáme příjmy korporací a států, tak první stovku tvoří 71 korporací. Uznávaný americký publicista Anand Giridharadas upozorňuje, že „lidé jako Mark Zuckerberg (šéf Facebooku, pozn. autora) a Jeff Bezos (šéf Amazonu, pozn. autora) nyní funguji jako feudální panovníci, kteří rozhodují o dění ve společnosti.“

Britští profesoři práva Steve Tombs a David Whyte v nedávné knize Korporátní zločinec – Proč korporace musí být zakázány analyzují dlouhodobou systémovou korupci mezi korporacemi a státem. A podle britských profesorů to jsou právě farmaceutické korporace, které se často dopouští porušování zákonů. Před rostoucím vlivem farmaceutických firem a jejich hrozbou pro demokracii varovali také australská profesorka Paddy Rawlinson či samotní odborníci ze Světové zdravotnické organizace WHO. Jsou tyto firmy opravdu tak vlivné, aby si usurpovaly plošné očkování ve světě vakcínami, které jsou schválené v nouzovém režimu bez neprobádaných dlouhodobých účinků?

V závěru se podívejme, co se děje v kolébce demokracie, ve Spojených státech. Nedávná studie amerických profesorů z univerzity v Princetonu poukazuje na to, že tamější vláda již nereprezentuje zájmy většiny Američanů. Společnost řídí úzké obchodní elity. Tato západní demokracie čím dál častěji implementuje totalitní praktiky podobné zemím jako Rusko nebo Čína. Např. podle zprávy amerického ministerstva ze začátku srpna by odpůrci pandemických opatření mohli být zahrnuti mezi teroristy.

Článek byl publikován zde: https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/svet-pandemie-uz-davno-neni-o-verejnem-zdravi.A210822_212029_p_zahranici_wag

Reklama